Publika_beatbox

Започва Карнобат Фест 2016!

В рамките на три дни (от 22-ри до 24-ри юли), на две сцени в Карнобат, ще се преплитат Традиционен фолклор и Street art

Днес стартира 3-дневният Балкански фестивал на изкуствата в Карнобат! Фестивалът започва в 18:00 часа с дефиле на участниците на площад „3-ти март”, а точно в 19 часа е официалното откриване на сцена. Водещ на вечерта ще бъде Атанас Михайлов, познат на публиката от МелоТВМания, бой-групата Ъп Даун и предаването „Страх”, който заедно с кмета на град Карнобат – г-н Георги Димитров, заместник областния управител  – г-н- Владимир Крумов и народния представител Стефан Кенов ще посрещне участниците по стар български обичай – с питка за „Добре дошли”.

С изпълнения на сцената ще се представят Мажоретен състав, вокална група „До-Ре-Ми“, фолклорни ансамбли от Сърбия, Албания и Македония, танцов ансамбъл „Карнота“, певчески групи за изворен фолклор от с. Факия, с. Буково, с. Крумово Градище, с. Венец и с. Черково, фолклорен състав от Малко Търново и духов оркестър „Възрожденци“. Финалът на вечерта ще бъде ознаменуван с празнично хоро под наслов „Всички на хорото”, когато зрители и  участници ще се хванат за ръце, за да извият най-дългото и весело хоро в града, под музикалния съпровод на орк. ”Пъстрича”.

Припомняме, че фестивалът тази година обещава истинско забавление за всяка възраст и всеки вкус. За целта организаторите от агенция Прима са подготвили две сцени: една на централната пешеходна алея и една в градския парк на града, където в рамките на три дни (от 22-ри до 24-ри юли) ще се преплитат Традиционен фолклор и Street art.

На фестивала среща ще си дадат над 600 танцьори, певци и артисти от Балканите, като във фолклорната програма в трите дни ще вземат участие близо 30 танцови състава от България, Македония, Сърбия и Албания!

Още на 23-ти юли Градският парк пък ще посрещне брейк артисти от цялата страна за станалия вече традиционен Карнобатъл 2016.

Electric-force

Публиката няма да има време да си отдъхне, защото след брейк състезанието, водено лично от създателя на Electric Force crew Петър Костовски, легендарната българска рок банда – Монолит, заедно с младата ямболска група Seconday ще открият Карнобат Рок с много настроение и жици! За финал в парка ще се излъчат и два филма „С лице надолу“ (България/Франция/Белгия 2015 г.) и„Урок“ (България 2014 г.), част от инициативата Лятно кино с БНТ.

Monolith_band

Неделята обещава да бъде също толкова интересна, защото сцената в парка ще стане арена и на епичната вокална битка за избора на новия бийтбокс шампион на България в 10-то издание на The Official Bulgarian Beatbox Battle, което тази година гостува на Фестивала в Карнобат! Жури ще бъдат световните бийтбокс Звезди Скилър и Печенката, чиято кариера стартира именно от сцената на националния шампионат.

SkilleR

Ще се състои и конкурс за надсвирване на сватбарски оркестри „С песните на Стайка Гьокова“. За ценителите на изкусните гозби сръчни карнобатлийки ще приготвят на живо местни летни ястия, а кулинарният гуру Ути Бъчваров ще проведе състезанието „Големия черпак“ за най-балканския таратор!

Uti

Късно вечерта режисьорът Анри Кулев ще направи предпремиера на новия си филм „Пук”, по Валери Петров.

Посетителите на фестивала ще могат да се включат още в открити уроци по Зумба и Йога, уоркшоп по Брейк денс и Бийтбокс. В градския парк ще бъдат разпънати шатри на Средновековен парк Маркели и крепост Туида, а творчески настроените ще могат да посетят грънчарската работилница, ателиетата по плетива, плъстене на вълна и рисуване на татуировки с къна. За по-малките са предвидени часове по майстория, театрално ателие, ателиета по хек, жонглиране и др.

Очакваме Ви на Карнобат Фест 2016! Елате да се забавляваме заедно!

Програмата на Балкански фестивал на изуствата можете да видите ТУК!

Фейсбук страница на Балкански Фестивал на изкуствата :https://www.facebook.com/KarnobatFest

Drop a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *