Karnobattle1

Карнобатъл 2016

Shifura и Тhe Кid са победителите в Карнобатъл 2016!

Оркeстър „Бисери” от Котел със специалната награда в сватбарското надсвирване на Стайка Гьoкова

Вчера, 23-ти юли, Градският парк на Карнобат посрещна брейк артисти от цялата страна за станалия вече традиционен Карнобатъл 2016, част от Балканския фестивал на изкуствата, който се провежда за трета поредна година в града.

Победители в епичната танцова битка станаха Shifura и Тhe Кid, които си спечелиха първото място с единодушното решение на журито в състав: легендарният брейк артист Петър Костовски, създател на Electric Force crew, руската брейк звезда B-boy Slav и живеещият в Лондон  Juju Rock. В състезанието взеха участие 11 двойки, които показаха умения и самочувствие на сцената.

Karnobattle2

„Имаше голямо разнообразие на участници от различни краища на България, внесоха много енергия и танцуваха с много желание за победа. Живи, енергични, напористи, всички те показаха различни стилове, демонстрираха много силови движения в брейка. Участниците трябваше да бъдат много издръжливи, защото всяка битка беше от три рунда и изискваше не само сила, но и музикалност, за да могат да завършат на точния момент от музиката. Това най-добре го показаха, разбира се, победителите. Гостите от журито, B-boy Slav и  Juju Rock вдигнаха нивото, защото когато има добро и високо ценено жури  и самите танцьори се мотивират и дават повече от себе си.”, обобщи Петър Костовски. Karnobattle3

Преди състезанието жителите и гостите на Карнобат имаха възможност да видят отблизо „техниката” на атрактивните движения на брейк танцьорите в организирания уъркшоп, воден от трите журиращи звезди.

След битките сцената превзеха концертите на Карнобат Рок. Младата ямболска група Seconday се раздаде докрай и плени по-младата част от публиката, артистите Ангел и Мишо изненадаха зрителите с красиво огнено шоу, а рок-легендите Монолит припомниха „Блажените години”, когато  rock&roll-ът беше млад.

SecondayMonolith

Неделният ден на Балканския фестивал на изкуствата преминава също толкова динамично и атрактивно. В градския парк се проведе единадесетото издание на конкурса „С песните на Стайка Гьокова” и третото издание на „Сватбарско надсвирване”. Легендарният глас Стайка Гьокова, патрон на едноименния конкурс, обяви специалната награда за най-добре представилият се оркестър – тя е за орк. „Бисери” от град Котел с ръководител Младен Малаков. ork_BiseriSpecialna_Nagrada

Първото място в конкурса грабнаха карнобатските виртуози орк. „Пъстрича” с ръководител майстора на гайдата Тодор Димитров. На второ място са орк. „Елхово” на Николай Георгиев – Кайчака, а на трето се класираха орк. „Величко Памуков бенд” от град Котел.

По-късно днес сцена Градски парк ще стане арена и на епичната вокална битка за избора на новия бийтбокс шампион на България. Припомняме, че тази година 10-то издание на The Official Bulgarian Beatbox Battle гостува на Карнобат. Жури ще бъдат световните бийтбокс звезди Скилър, Печенката и RedOne, чиято кариера стартира именно от сцената на националния шампионат. За финал гостите на града ще могат да видят предпремиерно новия филм на режисьорът Анри Кулев „Пук”, по Валери Петров. Следете живите ни включвания в страницата на Карнобат Фест във Фейсбук: https://www.facebook.com/KarnobatFest

Drop a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *