hrhrhrhr

Най-балканският таратор на Карнобат Фест

Третото издание на Балкански фестивал на изкуствата ще излъчи 10-ия национален шампион по бийтбокс

Задава се едно от най-силните издания на Балканския фестивал на изкуствата в Карнобат. От 22 до 24 юли 2016г. град Карнобат ще бъде домакин на третото, поредно  издание на Балкански фестивал на изкуствата. Среща ще си дадат над 600 танцьори, певци и артисти от Балканите. Мисията на фестивала е да направи мост между поколенията и изкуствата. Затова на две сцени, централната пешеходна алея и в градския парк ще си вплетат Традиционен фолклор и Street art.

Още на 23-ти Градският парк ще посрещне брейк артисти от цялата страна за станалия вече традиционен Карнобатъл 2016. С организацията на битките е ангажиран легендарният брейк артист Петър Костовски, създател на Electric Force crew. За жури са поканени руската брейк звезда B-boy Slav и живеещият в Лондон  Juju Rock. Всички те са подготвили уъркшоп за младите хора от града.

Electric-force

Една от най-големите атракции на фестивала ще бъде кулинарно състезание „Големия черпак“ за най-балканския таратор, ръководено лично от кулинарния гуру Ути Бъчваров. Пет отбора от Карнобат и съседни държави ще дадат воля на фантазия и тайни съставки, за да изненадат фестивалната публика, на 24 юли от 16:00 часа, с най-оригиналната рецепта за таратор.

След това сцената на Градския парк ще стане арена на епичната вокална битка за избора на новия бийтбокс шампион на България. 10-то издание на The Official Bulgarian Beatbox Batte гостува на Карнобат. Жури ще бъдат световните бийтбокс Звезди Скилър и Печенката, чиято кариера стартира именно от сцената на националния шампионат. Скилър е подготвил и индивидуална програма за публиката в Карнобат, както и уъркшоп за всички тийнейджъри, които желаят да развиват умения за бийтбокс.

SkilleR

В тазгодишното издание на фестивала, организиран от Агенция Прима, ще вземат участие близо 30 фолклорни състава от България, Македония, Сърбия и Албания. Гостува и Великденския фестивал в Босилеград. Богатата фолклорна програма се допълва от конкурса за надсвирване на сватбарски оркестри „С песните на Стайка Гьокова“. Ще бъдат представени местни летни гозби, приготвени от сръчни карнобатлийки,  пред погледите на публиката. За по-малките посетители са предвидени часове по майстория, театрално ателие, ателиета по хек, жонглиране и др. В градския парк ще има шатри на Средновековен парк Маркели и крепост Туида, за всички, които имат интерес към древни оръжия и битки, както грънчарска работилница, ателиета по плетива, плъстене на вълна, включително и татуировки с къна.

Режисьорът Анри Кулев избра Карнобат, за да покаже предпремиерно новия си филм Пук, по Валери Петров. Към активностите се присъединява и инициативата Лятно кино с БНТ, в рамките на която ще бъдат показани три нови български филма – „Бартер“ на режисьора Атанас Киряков, „Урок“ на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов и „С лице надолу“, с режисьор Камен Калев.

Read the latest car news and check out newest photos, articles, and more from the Car and Driver Blog.

Drop a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *