VeskO_KillaBee

The Official Bulgarian Beatbox Battle 2016

KillaBee e десетият национален шампион на България по Бийтбокс!

The Official Bulgarian Beatbox Battle 2016 гостува на Балканския фестивал на изкуствата в Карнобат

Вчера в Градския парк на град Карнобат се проведе десетото издание на The Official Bulgarian Beatbox Battle, което тази година гостува на Балканския фестивал на изкуствата в Карнобат.

Победител в изключително оспорвания финал VeskO vs. KillaBee стана KillaBee, който плени жури и публика с уникални бийт техники и атрактивно сценично присъствие.

„Благодаря, че вярвате в мен! Благодаря за любовта! Титлата отново е на Изток, а Дончево е бийтбокс столица! Любов и уважение за всички участници, организатори и всички, които бяха на събитието и стискаха палци за фаворитите си. Благодаря, благодаря, благодаря!”, заяви емоционално KillaBee след събитието.

Publika_beatbox

Епичната вокална битка за избора на новия бийтбокс шампион на България премина през 4 етапа с директни елиминации. Участие взеха 14 бийтбоксъри, като най-малкият участник сред тях бе 6-годишният талант Митака.

Plakat_roadshow

Феновете на официалната страница на The Official Bulgarian Beatbox Battle във Фейсбук пък имаха възможността да следят финала на живо, с директно включване от сцената на парка.

Водещ на събитието беше Атанас Михайлов, а жури световните бийтбокс звезди Скилър, Печенката и RedOne, които имаха трудната задача да отсеят най-достойния за големия приз.

11391379_844979048904802_4973716783448275546_n

„Състезанието беше изключително зрелищно”, не скри вълнението си Скилър.

„KillaBee напълно заслужава титлата. Зад всичко, което видяхме от него на сцената, се крият много тренировки, постоянство и усилия. За тези, които не знаят, Галин прави страхотни представления като уличен музикант във Варна, които му помагат и за уникалното артистично присъствие. Благодарим и на Агенция Прима, че за 10-та поредна година организират шампионата за нас, щастлива съм, че с всяка година нивото се покачва, всички се представиха много добре!”, сподели впечатленията си Печенката.

„Много приятно съм изненадан от атмосферата в Карнобат и по-специално на бийтбокс батълите. Нивото беше доста силно тази година, но KillaBee показа умения и самочувствие на победител, което закономерно му донесе и титлата”, обобщи RedOne.

Juri

Със снощната си титла, Галин Ненов, както е името на KillaBee, става двукратен шампион за България. Припомняме, че той взе и първото място в състезанието през 2014-та година в София и представи страната ни на световния конкурс през 2015-та в Берлин, Германия. На следващото световно KillaBee ще участва заедно с миналогодишния победител за България MaxO. KillaBee получи и специална награда предоставена от Музикална къща Фактор, а именно професионален бийтбоксърски микрофон AKG D5.

Програмата в неделния, закриващ  ден на Балканския фестивал на изкуствата в Карнобат бе изключително динамична и разнообразна. Преди бийтбокс битките се състоя и уъркшоп по бийтбокс, а кулинарният гуру Ути Бъчваров проведе състезанието „Големия черпак“ за най-балканския таратор! Пет отбора сформирани от жители и гости на града се включиха в състезанието, а публиката имаше възможност да дегустира и лично да се убеди в качествата на приготвените от тях млечни супи.

Uti

Kulinarno_sustezanie

Кметът на града г-н Георги Димитров не пожела официално да обяви края на фестивала и обеща от сцената на площад Трети март: „Тази вечер Балканския фестивал на изкуствата няма да бъде закрит, защото докато аз съм кмет, фестивалът ще продължи и ще го има!”

Kmet_Georgi_Dimitrov

Всички, които посетиха Балканския фестивал на изкуствата и успяха да си направят ретро снимка във фотоателието на пешеходната алея, ще могат да я свалят от официалната страница на фестивала www.KarnobatFest.bg, още в сряда, а който сподели кадъра си или други любими моменти от фестивала във Фейсбук страницата www.facebook.com/KarnobatFest с  хаш-тагoвете:  “#KarnobatFest & #FestivalFun” ще има възможност да участва за спечелването на специална награда, която ще бъде обявена във Фейсбук до дни.

За повече снимки и любопитни видео материали от бийтбокс битката следете и официалната страница на The Official Bulgarian Beatbox Battle във Фейсбук: www.facebook.com/TheOfficialBulgarianBeatboxBattle

Drop a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *